I. ONLINE POWERBUILDER KUPA

A PowerBuilder.hu Online Erőemelő versenye      

Az I. Online PowerBuilder Kupa eredményeit és beküldött videóit
IDE KATTINTVA érheted el!

Itt az idő, hogy Te is kipróbáld magad!

Ha az erőd és izomtömeged építése érdekel, akkor nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy NE erősödj az erőemelő fogásnemekben: a guggolás-fekvenyomás-felhúzás hármasában.

Egy erőemelő versenyre való nevezés remek célt szolgálhat edzéseidhez és segíthet abban, hogy ne térj le az útról és arra fókuszálj, amiből valóban profitálni fogsz, ha naturálon a maximumot szeretnéd kihozni magadból: az erőnövelésre.

Versenyt találni azonban nem egyszerű, és sokak számára ijesztő lehet első lépésként: de most itt az idő, hogy Te is kipróbáld magad és az edzőtermed kényelmében, az edzőtársaid segítségével felkészülj egy hatalmas maxolásra és a csúcsaid megdöntésére!

Az I. Online PowerBuilder Kupa egy olyan erőemelő verseny, melyen a verseny napján rögzített és feltöltött videóddal mérethetteted meg magad és csaphatsz össze a sporttársaiddal az értékes nyereményekért és a legfőbb célért: önmagad legyőzéséért.


Jelentkezz, és  az alábbiakat kapod Tőlünk:

Edzésprogram

Szeretnénk, hogy maximálisan felkészült légy a verseny napjára, így 3 hónapon keresztül a jelenlegi szintednek megfelelő edzésprogramot biztosítunk Számodra.

Közösség

Az erőemelés csodálatos sportjának legföbb hajtóereje a közösségben rejlik: közös facebook csoportunkban megoszthatod az edzésvideóidat a többiekkel, kérdezhetsz és motiválódhatsz.

Segítségnyújtás

A felkészülés ideje alatt rendelkezésedre állnak a PowerBuilder edzői, és segítenek a formád tökéletesítésében valamint az edzés során felmerülő kérdésekben.

A verseny napja:

2016. szeptember 3. (szombat)

Versenyszabályzat

 1. A verseny napja 2016.09.03, ekkor kell elvégezned és levideóznod a gyakorlatokat.
 2. A szükséges videókat a következő napon, 2016.09.04-én kell feltöltened.
 3. A verseny a Magyar Erőemelő Szövetség RAW Szabályrendszere szerint zajlik.
 4. Engedélyezett felszerelések: 
  - Súlyemelő öv 
  - Csuklóbandázs
  - Térdgumi
  - Súlyemelő cipő vagy lapos talpú cipő
 5. Tiltott felszerelések:
  - Térdbandázs
  - Könyökgumi
  - Gurtni (felhúzó heveder)
  - Cipő nélküli versenyzés
  - Erőemelő ruha
 6. Szűk ruházat (testhez álló, rövidujjú póló és rövidnadrág, vagy súlyemelő mez) viselése kötelező!
 7. A verseny menete:

  - Egy ismétlést kell teljesítened mindhárom fogásnemből (Guggolás, Fekvenyomás, Felhúzás), maximális súllyal.

  - A verseny online mivolta miatt a próbák számát nem szabjuk meg - ha egy erőemelő versenyt szeretnél szimulálni, akkor 3 próbálkozásból állapítsd meg a maxod.

  - A videók beküldése után a verseny bírái (a PowerBuilder edzői) átnézik az összes gyakorlatot és kiszűrik a szabálytalanokat. Neked kell gondoskodnod arról, hogy a beküldött videón a lentebb részletezett szabályoknak megfelel a gyakorlat bemutatása - ellenkező esetben eredmény nélkül fogod zárni a versenyt.

  - A bíráskodás lezajlása után eredményt hirdetünk három kategóriában: Női, Férfi -90kg, Férfi +90kg.
 8. A videó beküldésének szabályai:

  - Filmezd le a verseny napján a testsúlyod mérését, egy aznapi napilapot bemutatva

  - Filmezd le a mindhárom fogásnem legnagyobb sikeres kísérletét

  - Az összesen 4 videót (3 gyakorlat + testsúly) egyetlen videóba összevágva töltsd fel YouTube-ra, a következő címmel:

  I. Online PowerBuilder Kupa: NÉV, SÚLYCSOPORT (példa: I. Online PowerBuilder Kupa: Wittmann Zsolt, -93kg).

  A videó leírásában tüntesd fel a három fogásnem fogásainak súlyait (példa: Guggolás: 140kg Fekvenyomás: 110kg Felhúzás: 170kg)

  - A videó linkjét küldd el a zsolt@powerbuilder.hu címre. Az e-mail tárgya: NÉV + SÚLYCSOPORT
 9. A verseny online mivolta miatt nem tudunk kontrollálni mindent, a fair play szellemét így minden résztvevőtől elvárjuk!

Nevezési díj:

INGYENES

Guggolás: szabályok

 • A versenyző kiemeli a rudat, kisétál vele és megáll mozdulatlanul 3 másodpercre kiemelt mellkassal, előre néző tekintettel, egyenes térdekkel és csípővel
 • A versenyző leguggol egészen addig, amíg a csípőcsont (a medence elülső része) a térd vonala alá kerül, majd a megfelelő mélység elérése után feláll.
 • A végpozícióban 3 másodpercig mozdulatlanul áll, előre néző tekintettel, kiemelt mellkassal, egyenes térdekkel és csípővel, majd visszahelyezi a rudat a villába.
 • Érvénytelen a gyakorlat, ha: nincs meg a megfelelő mélység, a negatív vagy pozitív szakasz folytonossága megszakad, ellenkező irányba indul a rúd, a versenyző ellép, nincs meg a 3 másodperc tartás előtte és utána

Fekvenyomás: szabályok

 • A versenyző a gyakorlat végzése alatt végig lent tartja a fenekét, fejét és vállait a padon, valamint a talpának egész felületét a talajon
 • A versenyző kiemeli a rudat a villából (ehhez segítség használata engedélyezett), majd mozdulatlanul tartja azt egyenes könyökökkel 2 másodpercig
 • A versenyző leengedi a rudat a mellkasára és 1 másodpercig megállítja azt, ügyelve a rúd mozdulatlanságára és arra, hogy mindvégig hozzáérjen az a mellkashoz
 • A versenyző ezután kinyomja a rudat a kezdő pozícióba, ,2 másodpercre megáll mozdulatlanul és kiegyenesített könyökkel, majd visszahelyezi a rudat a villába.
 • Érvénytelen a gyakorlat, ha: nem áll meg a rúd mozgása 1 másodpercre a mellkason, nincs meg a 2 másodperc megállítás a kiemelés után és a visszarakás előtt, felemelkedik a fej vagy fenék a padról, felemelkedik a talp a talajról, nyomás közben visszafelé mozog a rúd

Felhúzás: szabályok

 • A versenyző egy folytonos mozdulattal felemeli a rudat a földről, majd egyenes csípővel és térdekkel, valamint kiemelt mellkassal megáll 2 másodpercre.
 • A versenyző ezután visszaengedi a rudat a földre úgy, hogy közben azt kezeivel kíséri, nem engedi el.
 • Érvénytelen a gyakorlat, ha: megáll a rúd mozgása, nincs kiegyenesítve a csípő és térd a felső pozícióban, nincs kiemelve a mellkas a felső pozícióban, leengedés közben elengedi a versenyző a rudat.

Fő küldetésünk az erőemelés sportjának népszerűsítése!

"Meggyőződésünk, hogy mindazon naturál sportolók számára, akik az izomtömegüket szeretnék fejleszteni elengedhetetlen az erőfejlesztés, ennek legjobb eszköze pedig az erőemelő fogásnemek gyakorlása. Ezen kívül az erőemelés egy olyan csodálatos sport, mely mindenki számára lehetővé teszi azt, hogy napról napra legyőzzék önmagukat és megmutassák: a fegyelmezett, kitartó és okos munka meghozza a gyümölcsét - éppen ezért fő küldetésünknek tekintjük a sport népszerűsítését.

- Wittmann Zsolt (PowerBuilder.hu tulajdonos és vezetőedző)

Szponzoraink, nyeremények

Erőemelő kiegészítők a legjobb minőségben

A Te segítséged az erő- és izomnövelésben

Abszolút női és férfi bajnok nyereménye: SBD TÉRDGUMI vagy SBD ERŐEMELŐ MEZ

Hogyan fogjuk segíteni felkészülésedet?

Célunk, hogy a lehető legtöbbet ki tudd hozni magadból a verseny napjára, ezért a következőket biztosítjuk:

Edzésprogram

A felkészülés időszaka június elsejétől egészen a verseny napjáig tart, erre az időre pedig terveztünk minden versenyzőnek egy 3x1 hónapos edzésprogramot. A programok természetesen nem személyre szabottak (hiszen ez sokkal több időráfordítást igényelne részünkről... ha ez érdekel, ajánljuk az Online Coaching szolgáltatásunkat!), de azért, hogy mindenki fejlődni tudjon vele, három szint szerint terveztük őket: kezdő, középhaladó és haladó. A saját szinted megállapítását Rád bízzuk, de segítünk benne - majd az ennek megfelelő edzésprogramot fogod kapni Tőlünk hétről hétre!

Közösség

A közösségi élet színtere a zártkörű facebook csoportunk, a PowerBuilder Klub lesz. Ide tölthetsz fel edzésvideókat, megvitathatod a többiekkel a heti program részleteit, motiválódhatsz a társaid sikereiből és egy olyan közösség részese lehetsz, amely bár sokszínű, de az erőemelés mindenki számára közös pont.

Segítségnyújtás

Természetesen a felkészülés során akár a saját, akár a mi programjaink segítségével edzel, fel fognak merülni benned különböző kérdések. Ezekre a facebook csoportunkban bármikor választ kaphatsz tőlünk, a PowerBuilder edzőitől... sőt, heti egyszer tartani fogunk egy élő kérdezz-feleleket, videós formában.


Őszintén mondjuk: ezt a bulit nagy kár lenne kihagynod.

Jelentkezz az I. Online PowerBuilder Kupára!

Ha szeretnéd Te is megkapni az edzésprogramot és együtt készülni a PowerBuilder Csapattal, akkor
add le jelentkezésed 2016.05.31-ig!

Minden jog fenntartva: PowerBuilder.hu