MOBILITY Szeminárium

Sajátítsd el a helyes mozgás alapjait, tanuld meg felmérni és javítani ízületeid mobilitását!

2018.09.15. (szombat) 

09:00 - 17:00

A szemináriumról

A modern életmód velejáróinak köszönhetően nap mint nap olyan pozíciókba kényszerítjük a testünket, melyek nem természetesek számára - bizonyos izmok megnyúlt, bizonyos izmok megrövidült állapotban töltenek el hosszú órákat, és sajnos testünk ehhez előbb-utóbb alkalmazkodik, így egyensúlytalanságok alakulnak ki izmaink között.

Ez már önmagában is elég lenne a bajhoz, de a másik probléma az, hogy mindennapi mozgásaink során nem használjuk rendszeresen ízületeink egészségesen elérhető mozgástartományának egészét, így azok lassan beszűkülnek.

Végeredményként pedig egy olyan testet kapunk, melynek mozgása csak nyomokban emlékeztet az anatómiailag helyes - gyermekkorban még meglévő - mozgásra.

Ennek helyreállításának érdekében el kell kezdenünk a mozgások széles skáláját gyakorolni, azaz sportolni, de sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű. Elég, ha csak a sokak számára gyakorlatilag kivitelezhetetlen guggolásra gondolunk és rájövünk: nem várhatjuk el testünktől azt, hogy a székből felállva anatómiailag helyes mozgásokat tudjon produkálni.

A MOBILITY Szeminárium célja, hogy felderítsük a mozgásunkban rejlő hibák okát, azaz felismerjük mely izmaink és ízületeink merevek, ez milyen problémákat okoz és hogyan tudunk javítani rajta. A 6 órás szemináriumon lefektetjük az anatómiailag helyes mozgás alapjait, ezeket átültetjük a súlyzós edzés gyakorlataiba és megtanuljuk, hogyan vegyük észre a hibás területeket.

Ezek korrekciójára átvesszük a mobilizáló technikák (lágyszövet masszázs hengerrel és labdával, statikus és dinamikus mobilizáló gyakorlatok, légzőgyakorlatok, stb.) alkalmazásának módszereit az oktató segítségével és megtanuljuk összeállítani a saját, nap mint nap végezhető mobilitási rutinunkat.

Garantáljuk, hogy a MOBILITY Szemináriumon tanultakat gyakorolva edzéseid eredményesebbek lesznek, a sérülések kockázata kisebb lesz és a közérzeted, tartásod is javulni fog!

Az előadó

Wittmann Zsolt

Erőemelő Edző

A PowerBuilder Erőemelő Csapatának vezetőjeként tanítványaim százainak segítettem a helyes mozgás kialakításában és a mobilitási problémák még időben való feltérképezésében és javításában.
A MOBILITY Szemináriummal célom, hogy mindenki számára egyszerűen elérhetővé tegyem azt az alapvető tudást, mely a testünk karbantartásához és a minőségi, egészséges mozgáshoz szükséges.

A részletes program

1. Elméleti alapok
(9:00 - 12:00)

 • A helyes testtartás, medence és bordakosár helyzete
 • A helyes légzés szerepe, légzőgyakorlatok
 • Törzs feladata és stabilitásának felépítése, gyakorlatokkal
 • Mobilitást befolyásoló tényezők
 • Mobilizáló eszközök bemutatása

2. Alsótest 
(12:30 - 14:30)

 • Boka és csípő mobilitási képességeinek felmérése
 • Talp stabilitásának felépítése
 • Guggolás és hajlás mechanikájának áttekintése
 • Mobilizáló gyakorlatok bemutatása és gyakorlása
 • További kérdések az alsótest ízületeinek mobilitásával kapcsolatban

2. Felsőtest
(15:00 - 17:00)

 • Felsőháti gerincszakasz és váll mobilitási képességeinek felmérése
 • Lapockák stabilitásnak felépítése
 • Horizontális és vertikális nyomások mechanikájának áttekintése
 • Mobilizáló gyakorlatok bemutatása és gyakorlása
 • További kérdések a felsőtest ízületeinek mobilitásával kapcsolatban

Helyszín

THOR Gym Újbuda

1116 Budapest, Nándorfejérvári út 40/a

Replace this with your Google Map embed code.

Részvételi díj

PRÉMIUM CSOMAG: 
THOR SMR Henger + MOBILITY Szeminárium

12.900 Ft

ALAP CSOMAG: 
MOBILITY Szeminárium

10.000 Ft

Figyelem: A szemináriumon való részvétel feltétele a részvételi díj előre történő átutalása, melyet a jelentkezés után küldött bankszámlaszámra tudsz küldeni.

Még ennyi időd van regisztrálni:

43
Nap
17
Óra
58
Perc
11
Másodperc