Használd a LÁBAD Fekvenyomásnál! – PowerBuilder.hu

Erőemelőként a fekvenyomásra egy teljes test gyakorlatként tekintünk, ahol nem a mell izolációja a célunk, hanem a lehető legnagyobb súlyok mozgatása és a maximális erőnövekedés... ehhez pedig a láb munkája elengedhetetlen.

Nézzük tehát, hogyan használd a lábad fekvenyomás közben!

1. LÉPÉS: A Talpadon Támaszkodj, Ne a Fenekeden!

A láb elsődleges feladata az, hogy extra stabilitást biztosítson a nyomás során. Ehhez húzd magad alá a lábaidat amennyire lehetséges, ügyelve arra, hogy a sarkaid még a földön maradjanak. Ha ez megvan, a talpad folyamatos földbe nyomásával, az egész testben egy nagyobb feszességet fogsz érezni, és pont erre lesz szükségünk a nyomásnál! Képzeld azt, hogy a vállad mellett a talpadon, és nem a fenekeden támaszkodsz.

2. LÉPÉS: Mozgasd a Súlyt a Lábaiddal (is)!

A lábat nem pusztán az extra stabilitás miatt kell használnod, hanem a mellről való megindításban is segítségedre lesz. Ehhez képzeld el, hogy a maximális lábmeló 80%-át már az elején beleteszed a gyakorlatba, hogy folyamatosan, a nyomás végéig fenntartsd ezt a nagy feszességet, a maradék 20%-ot a gyakorlat alján, a rúd megindításával fogod összehangolni, ezzel egy erősebb alsó szakaszt, és úgy összességében egy erősebb nyomást kapsz.

ELMONDJUK, MEGMUTATJUK VIDEÓBAN IS:

Tanulj meg edzeni!

Állítsd össze a saját edzés- és táplálkozási programodat az ingyenesen letölthető, 130 oldalas könyvünk, a POWERBUILDER TRAINING SYSTEM segítségével!