augusztus 17

Használd a LÁBAD Fekvenyomásnál!

0  comments

Erőemelőként a fekvenyomásra egy teljes test gyakorlatként tekintünk, ahol nem a mell izolációja a célunk, hanem a lehető legnagyobb súlyok mozgatása és a maximális erőnövekedés... ehhez pedig a láb munkája elengedhetetlen.

Nézzük tehát, hogyan használd a lábad fekvenyomás közben!

1. LÉPÉS: A Talpadon Támaszkodj, Ne a Fenekeden!

A láb elsődleges feladata az, hogy extra stabilitást biztosítson a nyomás során. Ehhez húzd magad alá a lábaidat amennyire lehetséges, ügyelve arra, hogy a sarkaid még a földön maradjanak. Ha ez megvan, a talpad folyamatos földbe nyomásával, az egész testben egy nagyobb feszességet fogsz érezni, és pont erre lesz szükségünk a nyomásnál! Képzeld azt, hogy a vállad mellett a talpadon, és nem a fenekeden támaszkodsz.

2. LÉPÉS: Mozgasd a Súlyt a Lábaiddal (is)!

A lábat nem pusztán az extra stabilitás miatt kell használnod, hanem a mellről való megindításban is segítségedre lesz. Ehhez képzeld el, hogy a maximális lábmeló 80%-át már az elején beleteszed a gyakorlatba, hogy folyamatosan, a nyomás végéig fenntartsd ezt a nagy feszességet, a maradék 20%-ot a gyakorlat alján, a rúd megindításával fogod összehangolni, ezzel egy erősebb alsó szakaszt, és úgy összességében egy erősebb nyomást kapsz.

ELMONDJUK, MEGMUTATJUK VIDEÓBAN IS:

Wittmann Zsolt

A Cikk Szerzőjéről

Wittmann Zsolt vagyok, erőemelő edző, a PowerBuilder.hu alapítója. Szeretek nagy súlyokat emelni és kinyomni, valamint azt kutatni, hogyan lehetünk ezek segítségével egyre izmosabbak és erősebbek.


Tags


You may also like

AZ ERŐ, AZ IZOM ÉS AZ ISMÉTLÉSSZÁMOK

MITŐL LESZ PROGRESSZÍV EGY EDZÉSTERV?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

Indulj el az Erő útján!

Ingyenes E-bookunkból elsajátíthatod az erő- és izomépítő edzés elméletének alapjait, és kapsz egy rögtön használható 6 hetes edzésprogramot is, amellyel garantáltan új csúcsokat fogsz csinálni!