Wittmann Zsolt

Amióta az eszemet tudom, az egész életem a súlyzós edzés körül forog. 2002-ben megszállottként vetettem bele magam a konditermek világába, és mivel analitikus-agyalós típus vagyok, már a kezdetektől megvolt az igény bennem arra, hogy a lehető legmélyebben megértsem azt, hogyan kell hatékonyan edzeni.

Az évek múlásával az edzéseim a bodyról egyre inkább erő-központúvá váltak, a haveroknak már én írtam az edzésterveket, és a tudásszomjam csillapíthatatlan volt. 2012-ben úgy döntöttem, kiállok a nyilvánosság elé, és a tíz év alatt gyűjtött tapasztalataimat és tudásomat egy e-book formájában közzétettem. Engem is meglepett, hogy mekkora siker lett, és ezen felbátorodva a Thor Gymben elindítottam az első csoportos órámat.

A guggolás-fekvenyomás-felhúzás már ekkor is nagy hangsúlyt kapott a programjainkban, és az első háziversenyünk után rájöttünk: valójában amit csinálunk, az az Erőemelés. Innentől az út adott volt: jöttek az első hivatalos versenyek, nőtt a csapat, és én pedig azóta is küldetésemnek tekintem azt, hogy a lehető legtöbb edzőterembe járónak segítsek átadni mindazt, amit az erőemelés adott nekem.

Bognár Viktor

Átlagos gyúrós srácként kezdtem, de hamar zavaróvá vált, hogy a nagyobb súlyom ellenére, kifejezetten gyengének számítottam a többiekhez képest. Ez egyfajta motivációt adott számomra, hogy mélyebben elmerüljek az erőedzés világában.

Amellett, hogy sok dolgot a saját bőrömön tapasztaltam meg, rengeteget olvastam edzés és táplálkozás témákban. Egy nap azon kaptam magam, hogy a szabadidőm nagy részét ennek szentelem. Szerettem volna az elképzeléseimet a gyakorlatba átültetni, és a lehető legtöbb tapasztalatot megszerezni. Általánosságban az embereket boldogabbá, erősebbé, egészségesebbé tenni és közelebb vinni őket a céljaikhoz.

2015 elején kezdtem edzői pályafutásomat, azóta több, mint 100 tanítványom útját egyengettem az erő- és izomnövelés terén mind online, mind személyes keretek közt.

Bár a képen ugyan nem látszik jól, de a nehéz súlyok rendszeres mozgatása kifejezetten jó hatással van rám - kisimult vagyok, jól táplált, kiegyensúlyozott, magasabb vagyok tíz centivel, 8 másodperc alatt futom a százat, folyékonyan beszélek hexameterekben, értem a matekot és olykor szemüveget is csak dizájnból viselek.

Zmák Szilárd

Igazi sportpályafutásom 2009 februárjában kezdődött, mikor is kitaláltam magamnak, hogy amerikai focista szeretnék lenni. Rögtön az elején konstatáltam, hogy itt bizony az emberek nagyok. Így a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt fel kellett nőnöm a feladathoz. Így kezdtem el olvasni minden elérhető szakirodalmat, hogy megszerezzem az elméleti hátteret, hogyan is lehetek egy finoman hangolt sportgép.

Így sodort a Jóisten a Powerbuilder Training System oldalára, ahol már az első cikkek és videók után nyilvánvaló lett számomra, hogy itt komoly szakmai tudású gárda dolgozik. Innentől már csak idő kérdése volt, hogy én is a PWB csapatába keveredjek, ahol minden az erő-, és izomnövelésről szól. Az eredmények nálam sem maradtak el. A szakértelem és a motiváló közeg óriási lendületet adtak.

Aztán úgy hozta a sors, hogy edzőként is kipróbálhattam magam. A teljesség igénye nélkül sikerült több, mint 1 tucat OB érmet összegyűjteni a tanítványaim és magam számára. Edzőként a legbüszkébb arra vagyok, mikor 2021-ben az 57 kg-os női mezőny dobogójának mindhárom fokát az én tanítványaim foglalták el.

Ugyanakkor a kirakateredmények mellett a lelkem mélyén azt talán még nagyobb sikernek könyvelem el, ha sikerül egy edzetlen átlagembert megtanítani a mozgás örömére és egészségesebbé, magabiztosabbá tenni. (Ha pedig az átlagemberből komoly sportoló válik, akkor az maga a megtestesült álom).

Sportolóként eddig 2022 volt a legjobb évem, mikor is a bajnoki címet az EB-n való részvétellel, és az akkori OCS felhúzással sikerült teljessé tenni.

2017 óta rengeteg tapasztalat ért jó és rossz oldalról is (de hát vagy győzünk vagy tanulunk). Ezen idő alatt kristályosodott ki számomra, hogy a fejlődéshez a kemény, de ésszel végzett munka vezet csak el. Egyik a másik nélkül félkarú óriás csupán. Jelmondatom az edzésben: merésznek kell lenni, de csak az merész, amiben ész is van.

Érmelléki Márk

2017-ben kezdtem edzői pályafutásomat, és 2018 óta erősítem a PowerBuilder csapatát.

A munkába állásom első évében személyi edzéseket tartottam, de hamar rájöttem hogy nem ez az én világom. Mindig is érdekelt a teljesítmény, és ahelyett, hogy egy nagy célcsoportnak tartok különféle edzéseket, céltudatos sportolókra szerettem volna specializálódni.

Itt jött képbe az erőemelés, ami mindezt megadta nekem, és előbb sportolóként került életem középpontjába, majd edzőként is a hivatásommá vált. A célom az, hogy átlagembereknek segítsek igazi sportolókká válni, és kineveljek a sportág számára olyan versenyzőket, akik hosszútávon eredményesen tudják képviselni a klubunkat a hazai versenyeken, és hazánkat a nemzetközi megmérettetéseken.

Szűcs Mimi

A rendszeres mozgást 14 évesen otthoni tornával és kardió edzésekkel kezdtem. Egész gyerekkoromban túlsúllyal küzdöttem, így a célom a fogyás volt, amit sikerült is elérnem, sőt egy idő után túlzásba vittem. Rájöttem, hogy nem vékony akarok lenni, hanem izmos, így csöppentem bele a súlyzós edzés világába. Rengeteget olvastam mind edzés mind táplálkozás témában, sok-sok edzéstervet és étrendet írtam magamnak és az évek során ez sokkal többé vált számomra, mint hobbi.

Úgy döntöttem, hivatásszerűen is az edzéssel szeretnék foglalkozni. Elvégeztem egy testépítés és fitness edző, majd egy személyi edző képzést, és több továbbképzést.

2013-ban kezdtem személyi edzői pályafutásomat. Ekkoriban még gyúrós edzéseket végeztem némi funkcionális edzéssel vegyítve, de hamarosan már nem a testformálás, hanem az egyre jobb teljesítmény vált a fő célommá. Elkezdett érdekelni a súlyemelés és a crossfit, amit 4 évig csináltam. Tetszett, hogy több képességemet fejleszthetem egyszerre, de mindig az erőfejlesztés állt hozzám a legközelebb. Már ekkor a felhúzás volt a kedvencem és 2016-2017-ben kipróbáltam magam több amatőr versenyen, amelyeken nagyon jó eredményeket sikerült elérnem. Ezzel egyre közelebb került hozzám az erőemelés és annak a gondolata, hogy valamikor egy erőemelő versenyen is elinduljak. Előtte még mindenképp meg akartam tanulni a fogásnemek helyes technikáját, így 2017 szeptemberében jelentkeztem a BIG3 szemináriumra. Itt ismertem meg későbbi edzőmet, Zsoltit.

Közben felkészültem a decemberi PWB kupára, ami akkora élmény volt, hogy másnap csatlakoztam is a PWB csapathoz. Akkor még “csak” tanítványként, 2020-ban pedig edzőként is.

Tóth Enikő

Gyermekkorom óta érdekeltek a sportok: jártam balettre, gimnasztikáztam, síeltem, atletizáltam, majd tini koromban megismerkedtem a súlyzós edzéssel. Ez idő alatt még küszködtem az önbizalomhiánnyal, rossz viszonyom volt az étellel és nem találtam a helyem a világban. 17 évesen megismerkedtem az erőemelő gyakorlatokkal és szinte rögtön beleszerettem abba, hogy erősödök testileg-lelkileg.

Ma már mindennapjaim elengedhetetlen része ez a sport és mindenki, akit az erőemelés által megismerhettem. Nemcsak versenyzővé, hanem edzővé is fejlődtem. Büszkén mondhatom, hogy számos bajnoki cím és országos rekord fűződik a nevemhez, valamint nemzetközi platformon is már többször képviselhettem hazámat.

Igyekszem folyamatosan frissíteni a tudástáram, saját tapasztalataimat átadni a tanítványaimnak és minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy felfedezzük és kihozzuk a bennük rejlő potenciált. Nem csupán a versenyeredmények foglalkoztatnak, tanítványaim fejlődése mellett a mentális egészségük is rendkívül fontos számomra. Hiszek abban, hogy az erő és kitartás nem csak a terem falai közt érvényesül, hanem az élet minden területén előrevisz.

Célom, hogy tanítványaim sikeresek legyenek a sportban hazai és nemzetközi szinten, erős mentális alapokkal rendelkezzenek, értsenek a táplálkozásoz és egy összetartó csapatként járják az útjukat. Ha úgy érzed segítségre van szükséged az erőnléted és táplálkozásod terén, itt vagyok, hogy támogassalak az utadon. Csapatként dolgozhatunk azon, hogy elérjük a legjobb változatodat az életben és sportban egyaránt.

Tóth Milán

Miután a felnőtté válás küszöbén megelégeltem, hogy évek óta túlsúlyos vagyok, mozgásszegény életmódot élek, és az önbizalmam, valamint az önbecsülésem a nullához közelít, elkezdtem konditerembe járni. Élveztem, hogy teszek magamért, és elkezdtem megkedvelni az alapgyakorlatokat, majd hamarosan erőemelő ambíciók törtek elő belőlem.

Idővel ez a szenvedélyem - a kezdeti felületességet áthidalva - minden szinten mélységet hozott az életembe. Megtanultam, hogy tehetek magamért, képes vagyok küzdeni, és még élvezni is tudom ezt a folyamatot. Az erőemelő jellegű edzések struktúrája pedig egészen apró részletekig menően kezdett el foglalkoztatni, így nem volt kérdés: Edző szeretnék lenni! Az erőemelés megtanított rá, hogy az állhatatos, aprólékos, és precíz munka idővel mindig kifizetődik.

Ez a filozófia pedig az életem minden területére hatással lett. Ezt a magot szeretném elültetni a tanítványaim fejében is, hogy aztán minél előrébb segíthessék saját magukat az életben!