március 15

5 Tipp Egy Erősebb Fekvenyomásért

0  comments

Ha a fekvenyomás alapjaival tisztában vagy, akkor már csak edzeni kell keményen, és jönnek szépen a súlyok... de sajnos előfordul, hogy az ember megakad a fejlődésben. Ekkor egy kicsit körül kell nézned, hogy vajon mi az, amin még tudnál javítani az edzéseiddel kapcsolatban? 

Cikkünkben, és az ehhez kapcsolódó videóban néhány egyszerű tippet szeretnénk adni a fekvenyomásodhoz, amikre nem is feltétlen gondolnál első blikkre, pedig új szintre emelhetik a használt súlyaidat!

1️⃣ Mobilizáld a felsőhátad közvetlenül a fekvenyomás előtt!

Ha eddig az edzés elején végeztél felsőhátat célzó mobilizáló gyakorlatokat, akkor simán lehetséges, hogy mire a nehéz guggolásaid/húzásaid után a nyomáshoz értél, már rég el is vesztetted az ezekből adódó előnyöket. Végezd a felsőhátatat célzó mobilizáló gyakorlataidat közvetlenül a fekvenyomásod előtt, és egy feszesebb, biztonságosabb és erősebb nyomást kapsz!

2️⃣ Végezz több fekvenyomást!

Az edzésprogramodtól függően végezz több szettet vagy ismétlést, esetleg emeled a nyomásod gyakoriságát (az eddigi egy helyett nyomj heti kétszer, a kettő helyett háromszor, stb.). A lényeg, hogy emeld az elvégzett munka mennyiségét akár 20-30 százalékkal és élvezd a vele járó előnyöket: Megnövekedett erő, izomtömeg és szexiség ?

3️⃣ Fogj szélesebben!

Ha eddig esetleg vállszélesség körül, vagy ennél csak egy kicsivel szélesebben fogtál, akkor próbálj ki egy pár ujjnyival szélesebb fogást, adj neki pár hetet, és szinte biztos, hogy több súlyt tudsz majd a rúdra pakolni. 

4️⃣ Használd a lábad!

Felejtsd el, hogy a fekvenyomás egy mell gyakorlat. Helyette tekints rá egy teljes test gyakorlatként, ahol a lábad használatával egy stabilabb, biztonságosabb nyomást, és nagyobb megmozgatott súlyokat kapsz.

5️⃣ Állítsd be JÓL a padot!

Ha olyan helyen edzel, ahol egy jól állítható padot találsz, akkor figyelj rá, hogy minél kevesebb energiát pocsékolj el a rúd kiemelésére, mert annál jobb és feszesebb lesz a nyomásod. Ha túl magas a villa, akkor nem tudod majd a lapockáid feszesen tartani, viszont ha túl alacsony, akkor rengeteg energiát vesztegetsz majd el a kiemelésnél. Figyelj arra is, hogy miután befeküdtél rendesen, a rúd vonalának valahol a szemed magasságában kell lennie.

Végezetül pedig nem maradt más, mint hogy csekkold a videót:

Wittmann Zsolt

A Cikk Szerzőjéről

Wittmann Zsolt vagyok, erőemelő edző, a PowerBuilder.hu alapítója. Szeretek nagy súlyokat emelni és kinyomni, valamint azt kutatni, hogyan lehetünk ezek segítségével egyre izmosabbak és erősebbek.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!